Multifokal - Progresiv

Šta su multifokali?

Multifokal ili progresiv kombinuje vašu dioptriju za čitanje i dioptriju za daljinu, neprimetno u jednom sočivu. Pomažu vam da vidite jasno sve distance samo sa jednim parom naočara, koje će zadovoljiti većinu vaših dnevnih potreba.

Da li su mi potrebni multifokali?

Ukoliko imate često potrebu da menjate naočare čas za daljinu, čas za blizinu, multifokalne naočare su najbolje rešenje. Olakšavaju svakodnevne aktivnosti i ne morate stalno da razmišljate gde su vam druge naočare.

Kako funkcionišu?

Progresivna sočiva funkcionišu tako što postepeno menjaju dioptriju od vrha sočiva do dna. Možete uživati u jasnom opsegu vida na različitim udaljenostima jednostavnim pomeranjem očiju gore-dole uz prirodan položaj glave.

U gornjem delu sočiva se nalazi dioptrija za daljinu, u donjem delu za čitanje. Deo izmedju se koristi za srednje udaljenosti kao sto je monitor ili kontrolna tabla u automobilu.

Za razliku od bifokala, progresivna sočiva nemaju vidljivu liniju po sredini i nagli prelaz izmedju dioptrija.

Koja multifokalna sočiva su najbolja za mene?

Odabir progresivnih sočiva između ostalog zavisi od same dioptrije ali i od dnevnih aktivnosti, ličnih navika i vizuelnih zahteva. U našoj radnji se možete konsultovati sa optičarem da pronađete najadekvatnije rešenje za vaše lične potrebe.

Vrste multifokala

U ponudi imamo četri vrste multifokalnih stakala koje pokrivaju širok spektar individualnih potreba. O ovim opcijama ćemo razgovarati sa vama tokom vaše posete, da utvrdimo koja je najbolja opcija za vas.

STANDARD – Laka za prilagođavanje sa dobrim dometom i vidnim poljem za daljinu, srednju daljinu i blizinu. Dobar proizvod koji za svoju cenu zadovoljava svakodnevne potrebe.

COMFORT – Najbolji odnos cene i kvaliteta. Preporuka za prve korisnike multifokalnih stakala gde je period adaptacije minimalan. Nosiocu pruža trenutno oštar vid uz prirodan položaj tela. Zona za blizinu je proširena i prilagođena savremenom stilu života. Preporuka za aktivne korisnike koji traže potpunu udobnost vida pri svakodnevnim aktivnostima.

Premium – FreeView tehnologija uz pomoć koje se sočivo prilagođava skoro svakom obliku okvira. Uz individualne parametre pruža savršen vid bez napora i u najzahtevnijim situacijama. Visoka rezolucija vida bez obzira na udaljenost i svetlosne uslove. Preporuka korisnicima osetljivim na loše svetlosne uslove (čitanje noću, vožnja pri slabom svetlu…)

Exclusive – Premium sočivo podignuto na viši nivo, sa individualnim parametrima nosioca. Uzima u obzir nečije životne navike, dizajn okvira i položaj nošenja. Preporuka korisnicima sa visokim kriterijumima za personalizovanim vidom. Exclusive sočiva pružaju izuzetno iskustvo nošenja, jednostavnu upotrebu i maksimalnu udobnost.

Scroll to Top